13 Zbritje tatimore për autorë dhe shkrimtarë të vetë-botuar

Sezoni i taksave mund të ndihet si një bishë e frikshme për autorët dhe shkrimtarët e vetë-botuar. A merreni me shkrim, redaktim, marketing dhe tani, me deshifrimin e kodeve tatimore?

Lajm i mirë - si një autor i vetë-botuar, ju kualifikoheni për një numër befasues të zbritjeve tatimore.

Ky artikull do t'ju ndihmojë të lundroni fshirjet e taksave për shkrimtarët. Ne do të zbërthejmë 13 zbritje standarde që mund të kthejnë më shumë para në xhepin tuaj.

Nga konfigurimi i zyrës suaj në shtëpi deri te shpenzimet e marketingut dhe madje edhe ajo konferencë shkrimi ku morët pjesë, ne do t'ju tregojmë se çfarë kualifikohet.

Mendoni për këto zbritje si superfuqi për biznesin e autorit tuaj. Sa më shumë t'i kuptoni ata, aq më pak taksa do të keni borxh, duke ju lënë kështu më shumë burime për të investuar në karrierën tuaj të shkrimit.

Pra, merrni një filxhan kafe, vendosuni dhe le të trajtojmë sezonin e taksave së bashku.

Në fund, ju do të jeni një autor i aftë për taksat, i gatshëm për të përballuar taksat kokë më kokë dhe me një marzh fitimi më të rëndësishëm.

Këshilla thelbësore tatimore për autorë të vetë-publikuar

Këshilla thelbësore tatimore për autorë të vetë-publikuar

Sezoni tatimor ka 2 kërkesa thelbësore - njohuri dhe organizim. Këtu janë disa këshilla thelbësore për të filluar:

Mbajtja e të dhënave

Kjo nuk është magjepsëse, por është thelbësore. Gjatë gjithë vitit, monitoroni me përpikëri të ardhurat dhe shpenzimet tuaja. Çdo shitje libri, tarifa e redaktimit dhe kostoja e marketingut janë në listë. Kjo siguron që ju të kërkoni të gjitha zbritjet që meritoni dhe të shmangni përplasjen e kohës së taksave.

Mbani mend, kutitë e këpucëve dhe faturat e thërrmuara nuk do ta shkurtojnë atë. Merrni parasysh përdorimin e softuerit të kontabilitetit ose një sistem të thjeshtë fletëllogaritëse për mbajtje të lehtë të shënimeve.

Taksat e vlerësuara në kohë

Si autor i vetëpunësuar, ju jeni përgjegjës për pagimin e taksave të vlerësuara çdo tremujor. Këto parapagime shkojnë për tatimin tuaj mbi të ardhurat dhe tatimin e vetëpunësimit. Mos prisni deri në prill për të shlyer faturën tuaj tatimore - bëni pagesa të vlerësuara gjatë gjithë vitit për të shmangur gjobat.

Kërkoni udhëzime për ekspertë

Taksat janë komplekse dhe individët e vetëpunësuar kanë konsiderata unike. Mos kini frikë konsultohuni me profesionistë të taksave si doola, i cili është i njohur me autorë të vetë-botuar. Ne mund t'ju ndihmojmë të navigoni kodin tatimor, të siguroheni që po maksimizoni zbritjet dhe të shmangni gabimet e kushtueshme.

Një këshilltar i kualifikuar tatimor mund t'ju kursejë më shumë para sesa tarifat e tyre në planin afatgjatë.

Zbritje tatimore për autorë dhe shkrimtarë të vetë-botuar

Zbritje tatimore për autorë dhe shkrimtarë të vetë-botuar

Tani, le të shqyrtojmë 13 zbritjet tatimore që mund të pretendoni si autor i vetë-botuar, duke rritur kursimet tuaja tatimore.

1. Shpenzimet e Zyrës së Brendshme

Shumë autorë punojnë nga komoditeti i shtëpive të tyre. Por a e dini se zyra juaj e shtëpisë mund të jetë një parajsë fiskale?

Për t'u kualifikuar për zbritjen, hapësira juaj e dedikuar e punës duhet të përdoret ekskluzivisht dhe rregullisht për biznesin tuaj të shkrimit. Ka 2 mënyra për të llogaritur zbritjen.

La metodë e thjeshtuar është i shpejtë dhe i lehtë. Ju thjesht zbrisni 5 dollarë për këmbë katrore të hapësirës suaj të dedikuar të punës, deri në një maksimum prej 300 metra katrorë. Pra, nëse zyra juaj e shtëpisë është 100 metra katrorë, mund të zbritni 500 dollarë.

La metodë e rregullt përfshin llogaritjen e përqindjes së shtëpisë tuaj të dedikuar për përdorim biznesi dhe më pas aplikimin e kësaj përqindje në shpenzimet totale të shtëpisë tuaj. Kjo metodë mund të ofrojë një zbritje më të madhe, por kërkon mbajtje më të detajuar të të dhënave.

Ne ju rekomandojmë të konsultoheni me këshilltarin tuaj tatimor për të përcaktuar se cila metodë i përshtatet më mirë situatës tuaj dhe për të maksimizuar kursimet tuaja.

2. Pajisjet dhe softuerët e biznesit

Nga krijimi i kryeveprës tuaj deri tek nxjerrja e saj atje, ju mbështeteni në disa mjete dixhitale. Lajmi i mirë? Shumë nga këto gjëra thelbësore mund të jenë të zbritshme nga taksat.

Kjo përfshin kompjuterin tuaj (thelbësor për shkrim, redaktim dhe marketing), printerin (për ato prova shumë të rëndësishme dhe kopje të autorit), madje edhe softuer të specializuar shkrimi për kontrollet gramatikore ose mjetet e skicimit.

Kjo përfshin gjithashtu çdo hard disk të jashtëm të përdorur për të ruajtur dorëshkrimet tuaja të çmuara. Ju gjithashtu mund të zbrisni softuer specifik për industrinë, të tilla si mjetet e formatimit të librave elektronikë ose programet e projektimit, për të krijuar kopertinën e librit tuaj.

Nëse ju ndihmon të krijoni, modifikoni ose tregtoni librin tuaj si biznes, ai mund të zbritet.

3. Marketingu dhe Promocioni

Marrja e librit tuaj në duart e lexuesve është thelbësore dhe kostot e marketingut mund të shtohen. Shumë shpenzime të tilla marketingu janë të zbritshme nga taksat. Kjo hap derën për të kërkuar një pjesë të konsiderueshme të përpjekjeve tuaja promovuese.

Këtu janë disa kosto të zbritshme të marketingut:

 • Tarifat e reklamimit: Pavarësisht nëse janë reklama në internet, shërbime të promovimit të librave ose fushata të synuara të mediave sociale, këto shpenzime reklamimi mund të fshihen.

 • Mjetet e marketingut të mediave sociale: Tarifat e abonimit për platformat e menaxhimit të mediave sociale ose mjetet e projektimit për krijimin e përmbajtjes tërheqëse janë potencialisht të zbritshme.

 • Shpenzimet e nisjes së librit: Ju gjithashtu mund të zbrisni kostot që lidhen me nxjerrjen në treg të librit tuaj, nga marrja me qira e një vendi te ushqimi dhe materialet promovuese.

Mbani mend, çelësi është të lidhni qartë shpenzimet me promovimin e librit tuaj si biznes. Mbani të organizuar faturat dhe do të jeni në rrugë të mbarë për të maksimizuar zbritjet tuaja të marketingut.

4. Shpenzimet e printimit dhe publikimit

Transformimi i dorëshkrimit tuaj në një libër kërkon një ekip profesionistësh. Shumica e këtyre kostove të printimit dhe botimit kualifikohen si zbritje tatimore.

Le të shqyrtojmë kostot që mund të pretendoni:

 • Shërbimet e redaktimit: Redaktori juaj ndihmon në rafinimin e dorëshkrimit tuaj. Tarifat e paguara për redaktorët e pavarur ose shërbimet e redaktimit janë të zbritshme.

 • Formatimi dhe dizajni: Formatimi i librit tuaj për printim dhe libra elektronikë siguron një pamje profesionale. Kostot, duke përfshirë punësimin e një formatuesi ose projektuesi të kapakut, janë të zbritshme nga taksat.

 • Kostot e printimit: Pavarësisht nëse zgjidhni printim sipas kërkesës ose printim tradicional, kostoja e printimit të kopjeve fizike të librit tuaj mund të zbritet.

 • Konvertimi i librit elektronik: Bërja e librit tuaj të disponueshëm në format dixhital zgjeron shtrirjen tuaj. Kostoja e konvertimit të dorëshkrimit tuaj në një format të librit elektronik është gjithashtu e zbritshme.

5. Shpenzimet e udhëtimit për biznes

Të udhëtosh si shkrimtar nuk është gjithmonë vetëm për kënaqësi. Pjesëmarrja në ngjarje të industrisë mund të jetë një mënyrë fantastike për të përmirësuar zanatin tuaj, për t'u lidhur me autorë të tjerë dhe për të promovuar librin tuaj. Këto udhëtime pune mund të përkthehen edhe në kursime tatimore.

Shpenzimet e udhëtimit për të shkruar konferenca, seminare ose nënshkrime librash mund të jenë të zbritshme nga taksat. Kjo përfshin kosto të arsyeshme si transporti, akomodimi dhe tarifat e regjistrimit.

Ka disa gjëra kryesore për t'u mbajtur mend. Udhëtimi është i nevojshëm për biznesin tuaj dhe ju duhet të merrni pjesë aktive në këtë ngjarje. Gjithashtu, vaktet në përgjithësi janë vetëm 50% të zbritshme.

Pra, mbani në dispozicion ato fatura dhe broshura të konferencave. Dokumentimi i udhëtimit tuaj të lidhur me biznesin mund t'ju ndihmojë t'i ktheni ato udhëtime në fshirje taksash.

6. Hulumtimi dhe Edukimi

Si shkrimtar, të qëndrosh i përditësuar mbi tendencat e industrisë dhe të përmirësosh zanatin tënd është thelbësore. Shpenzimet që lidhen me arsimimin tuaj të vazhdueshëm mund të jenë të zbritshme nga taksat.

Kjo përfshin kostot që lidhen me ndjekjen e seminareve të shkrimit, konferencave, apo edhe kurseve online për të përmirësuar aftësitë tuaja të të shkruarit ose për të mësuar rreth industrisë së botimeve. Mendoni si një investim në biznesin tuaj – sa më mirë të shkruani, aq më e suksesshme mund të jetë karriera juaj.

7. Abonimet dhe anëtarësimet

Të qenit pjesë e komunitetit të shkrimit është jetike për çdo autor. Por a e dini se disa anëtarësime dhe abonime mund të jenë të zbritshme nga taksat?

Këtu janë disa shembuj për t'u marrë parasysh:

 • Anëtarësimet e Shoqatës së Industrisë: Tarifat e paguara për organizatat si Shoqata e Autorit ose Digesti i Shkrimtarëve mund të zbriten.

 • Abonimet e shkrimit: Abonimet në botimet e industrisë ose burimet e shkrimit në internet mund të jenë të zbritshme nga taksat nëse ato përmirësojnë zanatin tuaj.

 • Mjetet e kërkimit në internet: Abonimet në bazat e të dhënave kërkimore në internet ose shkrimi i programeve softuerike të përdorura për qëllime kërkimore potencialisht mund të anulohen.

Çelësi është të siguroheni që këto abonime dhe anëtarësime të kontribuojnë në biznesin e autorit tuaj. Mbajini ato fatura të anëtarësimit dhe faturat e abonimit të organizuara për paraqitjen e taksave.

8. Tarifat e të drejtave të autorit dhe markave tregtare

Mbrojtja e pronës suaj intelektuale është thelbësore. Lajmi i mirë është se tarifat që lidhen me ruajtjen e punës suaj mund të jenë të zbritshme nga taksat. Kjo perfshin:

 • Tarifat e regjistrimit të së drejtës së autorit: Regjistrimi i të drejtës suaj të autorit në Zyrën e SHBA për të Drejtat e Autorit është një shpenzim i zbritshëm.

 • Kostot e paraqitjes së markës tregtare: Nëse vendosni të markoni titullin e librit, emrin e serisë ose emrin e stilolapsit, tarifat që lidhen me paraqitjen e markës tregtare mund të hiqen gjithashtu.

Mos harroni, këto tarifa konsiderohen një investim në asetet e biznesit tuaj. Mbajini ato faturat e regjistrimit dhe faturat e tarifave të dorëzimit në dispozicion për sezonin tatimor.

9. Tarifat ligjore dhe profesionale

Bota e botimit përfshin kontrata dhe ligje. Por, edhe shpenzimet ligjore mund të jenë të zbritshme nga taksat.

Mund të shlyeni tarifat e rishikimit të kontratës dhe kostot e shkeljes së të drejtës së autorit që lidhen me mbrojtjen e të drejtave tuaja mund të zbriten.

Mbani mend, është thelbësore të demonstroni se si këto tarifa ligjore lidhen drejtpërdrejt me biznesin tuaj vetë-publikues. Duke dokumentuar nevojat tuaja ligjore, ju mund t'i ktheni ato kosto në fshirje të taksave.

10. Tarifat e kontabilitetit dhe përgatitjes tatimore

Le ta pranojmë, taksat mund të jenë komplekse. Kjo është arsyeja pse tarifat që i paguani një llogaritari ose përgatitësi tatimor mund të jenë një shpenzim i zbritshëm nga taksat. Kjo përfshin koston e mbajtjes së tyre:

 • Përgatitni deklaratën tuaj tatimore
 • Paraqisni formularët e taksave
 • Ju këshillojmë për strategjitë tatimore për individët e vetëpunësuar

Mbani mend, një profesionist i kualifikuar tatimor mund t'ju kursejë më shumë para në afat të gjatë sesa kostoja e tarifave të tyre. Ata mund t'ju sigurojnë që të maksimizoni zbritjet dhe të kërkoni të gjitha kreditet që meritoni.

Mbajini ato fatura dhe fatura kontabël në dispozicion për paraqitjen e taksave. Duke dokumentuar kostot e përgatitjes së taksave, ju mund t'i ktheni ato në një fshirje tatimore.

11. Primet e sigurimit shëndetësor

Sigurimi shëndetësor është vendimtar, dhe si autor i vetëpunësuar, ju merrni përfitime tatimore. Ju mund të zbrisni koston totale të primeve tuaja të sigurimit shëndetësor (përfshirë dhëmbët dhe vizionin) nga të ardhurat tuaja të tatueshme.

Kjo do të thotë se paratë që paguani për planin tuaj shëndetësor ul barrën tuaj tatimore. Pra, mbani të organizuara ato deklarata dhe fatura sigurimi. Duke dokumentuar kostot e sigurimit shëndetësor, ju mund t'i ktheni ato në një zbritje të vlefshme tatimore.

12. Interesi i paguar për kreditë e biznesit

Financoni karrierën tuaj të autorit përmes një kredie biznesi? Interesi juaj për atë kredi mund të zbritet nga të ardhurat tuaja të tatueshme. Kjo do të thotë që paratë që paguani për interesin e kredisë ul faturën tuaj të përgjithshme tatimore.

Këtu është çelësi - kredia duhet të përdoret për shpenzime të kualifikuara biznesi. Kjo përfshin blerjen e pajisjeve thelbësore si një kompjuter, financimin e fushatave të marketingut ose mbulimin e kostove të inventarit (si blerja e librave me shumicë për rishitje).

Mbani mend, mbajini ato deklarata të huasë dhe faturat e pagesës së interesit të organizuara për t'i kthyer ato në një fshirje tatimore dhe për të çliruar më shumë burime për karrierën tuaj të shkrimit.

13. Donacione për bamirësi

Donacionet bamirëse të bëra nga ju ose biznesi juaj vetë-botues janë të zbritshme nga taksat. Kjo do të thotë që akti juaj i dhënies mund të përfitojë gjithashtu nga fundi juaj.

Ja çfarë mund të shlyeni:

 • Donacionet personale: Donacionet në para të bëra drejtpërdrejt për bamirësi të kualifikuara janë të zbritshme, por ka kufizime në shumën që mund të zbritni.

 • Donacionet e biznesit: Donacionet e bëra nëpërmjet biznesit tuaj vetë-publikues mund të jenë gjithashtu të zbritshme nga taksat. Kjo përfshin sponsorizimin e një programi të shkrim-leximit ose dhurimin e librave në një bibliotekë.

Mbani faturat dhe dokumentacionin në dispozicion si për donacionet personale ashtu edhe për ato të biznesit. Ju mund ta ktheni bujarinë tuaj në një fshirje tatimore duke dokumentuar me kujdes kontributet tuaja bamirëse.

Konsultohuni me këshilltarin tuaj tatimor për t'u siguruar që të ndiqni udhëzimet e duhura të zbritjeve bamirëse.

Mbytje në kohën e taksave? doola ju kursen kohë dhe para

Kur të zgjidhni doola

Mos lejoni që taksat t'ju vjedhin fokusin ose të pengojnë rritjen tuaj! doola është këtu për të thjeshtuar paraqitjen tuaj tatimore dhe për t'ju ndihmuar të mbani më shumë nga fitimet tuaja të fituara me vështirësi.

Vizioni i paketa tatimore do të trajtojë kompleksitetin e paraqitjes së taksave, duke siguruar që ju të kërkoni çdo zbritje të pranueshme. Kjo do të thotë që më shumë para të kthehen në biznesin tuaj, duke ju lejuar të investoni në iniciativat e rritjes, të zgjeroni ofertat e produkteve tuaja ose të shpërbleni veten.

Mos humbisni asnjë minutë duke u theksuar për taksat. Orari për konsultim me një ekspert tatimor doola sot. Ne do t'u përgjigjemi pyetjeve tuaja, do të adresojmë situatën tuaj specifike të biznesit dhe do t'ju tregojmë se sa mund të kurseni.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.