Hoe om u private etiketbesigheid op Amazon FBA te bou?

My naam is Monica, en ek het meer as 25 jaar ondervinding in die kleinhandelbedryf, wat spesialiseer in aankope vir baksteen-en-mortier winkels. My loopbaan het egter 'n wending geneem toe ek my aan aanlynverkope en handelsware gewaag het. Tydens die COVID-19-pandemie, terwyl ek my kinders tuisonderrig het, het ek besluit om die moontlikheid te ondersoek om my handelsmerk te skep. In Januarie 2021 het ek my eerste uitverkoping op Amazon gedoen, wat die begin van my entrepreneuriese reis was.

Die generering van 'n maandelikse inkomste van $10,000 95 deur private verkope was 'n beduidende prestasie vir my. Ongeveer XNUMX% van my verkope kom van private-etiket produkte, hoewel ek ook geleenthede in groothandel begin ondersoek het. My primêre fokus is die Amerikaanse mark, maar ek het ook my bereik uitgebrei na Kanada, Australië en die Verenigde Koninkryk.

Deur jou eie handelsmerkprodukte te skep en verkoop hulle op Amazon, kan jy die platform se groot gehoor en vinnige afleweringsdienste benut om jou besigheid te help groei. Ek is hier om 'n gids te deel om jou te help om met jou private etiket besigheid te begin, saam met 'n paar insigte van my reis.

Doen navorsing oor jou nis- en produkidee

Eerstens is produknavorsing 'n deurslaggewende stap om enige suksesvolle Amazon-private-etiketonderneming te begin. Om 'n nis- of produkidee te vind wat beide in aanvraag en winsgewend is, is die sleutel wanneer dit kom by uitstaan ​​in die mark. 

Hier is 'n paar effektiewe strategieë om effektiewe produknavorsing uit te voer:

 • Ontleed markneigings: Bly op hoogte van huidige markneigings en verbruikersvoorkeure. Soek opkomende produkkategorieë of onontginde nisse waar daar potensiaal vir groei is.
 • Identifiseer gapings in die mark: Doen navorsing oor bestaande produk kategorieë en identifiseer enige gapings of gebiede met beperkte mededinging. Hierdie leemtes dui op potensiële geleenthede om 'n nuwe of verbeterde produk bekend te stel.
 • Kliënte resensies en terugvoer: Ontleed klantresensies en -terugvoer vir bestaande produkte in jou teikenmark. Soek algemene pynpunte of areas vir verbetering wat jy met jou produk kan aanspreek.
 • Oorweeg jou area van kundigheid of passie: Kies 'n nis- of produkidee wat ooreenstem met jou kundigheid of passie. Om kennis of belangstelling in 'n spesifieke area te hê, kan jou 'n mededingende voordeel gee en help om meer effektief met jou teikengehoor te skakel.
 • Evalueer winsgewendheid: Evalueer die potensiële winsgewendheid van jou gekose produkidee. Bereken produksiekoste, pryse en winsmarges om te verseker dat dit finansieel lewensvatbaar is.

Onthou, om 'n unieke produkidee te vind of bestaande produkte te verbeter, kan jou help om jouself in die mark te onderskei en kliënte te lok. Deur tyd en moeite in deeglike produknavorsing te belê, kan jy die kanse verhoog om ’n winsgewende nis of produkidee vir jou private-etiketbesigheid te vind.

Hoe om jou nis te kies?

Wat produkaanbiedinge betref, lê my fokus in die Huis & Tuin kategorie. Die besluit om tuinbouprodukte te verkoop is deur verskeie faktore beïnvloed. Eerstens blyk dit dat hierdie items groot potensiaal vir sukses het, veral wanneer die geleentheid oorweeg word om elke item se foto's en lyste te verbeter. In plaas daarvan om bloot op bestaande inhoud staat te maak, wou ek 'n unieke verkoopsvoorstel skep deur die visuele aanbieding en produkbeskrywings te verbeter.

Alhoewel ek nie aanvanklik van plan was om uitsluitlik op 'n spesifieke nis te fokus nie, het die tuinbouprodukte wat ek tydens my navorsing teëgekom het uitgestaan ​​as belowende kandidate vir my private-etiket besigheid. Die volgende is die faktore wat ek oorweeg het tydens die beoordeling van die nis en spesifieke produkkategorie vir toetrede tot die mark:

 • BSR (Besteverkoper-ranglys) dui werklike verkoopsprestasie aan.
 • Prys punt, met 'n minimum drempel van $29.99 om winsgewendheid te verseker.
 • Wins per item, mik na ten minste $5 per item wat verkoop word.
 • Evaluering van mededingende aanbiedinge vir dieselfde produk om versadiging te vermy.
 • Potensiaal vir prysverbetering, lyskwaliteit of produkkwaliteit.

Tydens die assesseringsfase het hierdie maatstawwe en parameters 'n deurslaggewende rol gespeel om te bepaal of 'n bepaalde nis of kategorie lewensvatbaar was vir toetrede. Die BSR het gedien as 'n aanduiding van die produk se verkoopspotensiaal, terwyl die pryspunt en wins per item sleuteloorwegings was om winsgewendheid te verseker. Om die kompetisie en die aantal soortgelyke produkaanbiedinge te evalueer was belangrik om my te help vermy om 'n oorversadigde mark te betree.

Verder het ek spesifiek geleenthede gesoek waar ek verbeterings kon aanbring, hetsy in terme van pryse, lyskwaliteit of produkkwaliteit. Die identifisering van nisse met beperkte aanbiedinge en gebiede vir verbetering het my in staat gestel om 'n unieke posisie en waarde-aanbod binne die mark te skep.

Nuttige gereedskap vir verkopers

Aanvanklik het ek staatgemaak op minimale gereedskap vir produknavorsing, hoofsaaklik deur 'n gratis BSR-instrument te gebruik. Soos ek egter dieper in die verkoopproses gedelf het en dit begin oorweeg het om my produkreeks uit te brei, het ek besef hoe belangrik dit is om die verskillende nutsmiddels en hulpbronne beskikbaar op Amazon en platforms soos AMZScout.

Terwyl ek gesoek het na idees vir private etikette, het ek ontdek dat AMZScout se kenmerke jou toelaat om:

 • Evalueer die vraag vir enige nis deur produkverkoopneigings te wys. 
 • Volg elke produk se prysveranderinge oortyd.
 • Ontleed die lyskwaliteit van mededingers in die nis.
 • Bereken FBA-fooie en potensiële winste vir voorkeurprodukte.
AMZScout Dashboard

Een van AMZScout se gereedskap wat ek ontdek het, help met sleutelwoordnavorsing. Ek het op 'n tutoriaalvideo afgekom wat 'n omvattende oorsig van die instrument se kenmerke verskaf het, en hoewel ek die waarde erken wat dit bring, glo ek dat ek nog sy volle potensiaal moet ontsluit. Ongeag jou gekose besigheidsmodel – of dit nou private etiket, groothandel of kleinhandelarbitrage is – kan die inkorporering van sagteware-instrumente jou bedrywighede aansienlik versterk en algehele sukses verhoog.

Ontwikkel jou handelsmerkidentiteit

Die ontwikkeling van u Handelsmerkidentiteit as 'n private-etiketverkoper op Amazon is noodsaaklik vir die bou van kliëntevertroue, die vestiging van 'n sterk teenwoordigheid en om uit te staan ​​bo mededingers. Hier is 'n algemene oorsig van die proses saam met vyf stappe om jou te help om jou handelsmerkidentiteit te ontwikkel:

 • Skep 'n dwingende handelsnaam en logo: Kies 'n handelsnaam wat onvergeetlik is, relevant is vir jou produkte en aanklank vind by jou teikengehoor. Ontwerp 'n visueel aantreklike en professionele logo wat jou handelsmerk se waardes verteenwoordig en dit onderskei van mededingers.
 • Skep jou produkontwerp en verpakkingsontwerp: Ontwikkel 'n unieke en aantreklike produkontwerp wat uitstaan ​​in Amazon se stampvol mark. Oorweeg die funksionaliteit, estetika en teikengehoorvoorkeure terwyl u verseker dat u ontwerp ooreenstem met u handelsmerkidentiteit. Skep boonop aantreklike verpakking wat die kliënt se uitpakervaring verbeter en die kwaliteit en waarde van u handelsmerk kommunikeer.
 • Registreer jou handelsmerk: Deur u handelsmerk deur Amazon se handelsmerkregister-program te registreer, kry u die voordele om die enigste verkoper van u produkte te wees. Dit beteken dat jy die eksklusiewe regte het om jou handelsmerkitems te lys en te verkoop, wat mededinging vir die Koopboks uitskakel. Met handelsmerkregistrasie kan u 'n sterker teenwoordigheid vestig en groter beheer oor u produklyste, pryse en klante-ervaring behou.
 • Oorweeg dit om Uniek by te voeg barcodes: Vir 'n nuwe produk, sal jy unieke strepieskodes moet genereer en toeken, soos UPC- of EAN-kodes. Dit verseker akkurate voorraadbestuur, naatlose bestellingverwerking en voldoening aan Amazon se vereistes. Unieke strepieskodes help ook om jou handelsmerk teen vervalste produkte te beskerm.
 • Skep hoë gehalte Produkfoto's: Belê in professionele produkfotografie om jou produkte in die beste moontlike lig ten toon te stel. Beelde van hoë gehalte lok kliënte en bou vertroue, wat die waarskynlikheid van omskakelings verhoog. Maak seker dat jou produkfoto's die kenmerke, besonderhede en kwaliteit van jou produkte akkuraat verteenwoordig.

Deur hierdie stappe te volg, kan jy 'n sterk handelsmerkidentiteit op Amazon skep wat die aandag van potensiële kliënte vasvang en geloofwaardigheid en vertroue vestig. Elkeen van hierdie stappe verbeter jou handelsmerk se algehele beeld en help om jou produkte in 'n mededingende mark te onderskei.

Sodra ek die regte produk gevind het, het die ontwikkeling van my handelsmerk 'n reeks strategiese stappe behels wat ek deur beproewing en fout geleer het. ’n Sleuteloomblik was toe my seun entoesiasties by my aangesluit het om die perfekte handelsnaam en logo te dinkskrum. Ons het ure saam deurgebring, idees van mekaar af weerkaats, en sy vars perspektief en kreatiwiteit het 'n unieke aanraking aan die proses gebring.

Toe het ek voortgegaan om my maatskappy te stig en my handelsmerk wettig geregistreer. Dit het behels die voltooiing van die nodige papierwerk en die nakoming van die vereistes gestel deur die Verenigde State se Patent- en Handelsmerkkantoor (USPTO). Handelsmerkregistrasie bied wetlike beskerming, vestig geloofwaardigheid en stel my in staat om my produkte met selfvertroue as 'n erkende en gemagtigde handelsmerk te bevorder en te verkoop.

Kry 'n verskaffer 

Wanneer dit kom by die verkryging van 'n verskaffer vir jou produk, het ek gevind dat verskaffers redelik maklik is om te vind deur aanlynnavorsing te doen en rekeninge by hulle te open. Dit kan egter meer uitdagend wees om 'n goeie transaksie te vind. Baie keer verkoop verskaffers óf nie aan derdeparty-verkopers nie, óf hul pryse is te hoog, wat dit moeilik maak om 'n wins op Amazon te genereer. 

Toe ek na 'n verskaffer vir my private-etiket produkte gesoek het, het ek 'n doelgerigte benadering gevolg om vervaardigers te vind wat ook in die vervaardiging van tuinmaakverwante items spesialiseer. Ek het hul webwerwe verken, hul produkkatalogusse nagegaan en hulle direk gekontak om navraag te doen oor private etiket-geleenthede. Dit het my in staat gestel om verbindings te vestig met verskaffers wat die kundigheid en ervaring in die vervaardiging van tuinbouprodukte gehad het, wat 'n naatlose vennootskap vir my private-etiket-handelsmerk verseker het.

Enkele nuttige metodes wat jy kan gebruik om verskaffers te vind, sluit in:

 • Gebruik Alibaba: Hierdie platform bied 'n wye reeks verskaffers uit verskeie industrieë. Maak gebruik van hul gevorderde soekfilters, lees verskaffersprofiele deeglik en kommunikeer direk met potensiële verskaffers om al die nodige inligting in te samel.
 • Voer geteikende Google-soektogte uit: Gebruik spesifieke sleutelwoorde wat verband hou met jou produk nis, en voeg terme soos "vervaardiger" by jou soektog. Verken die webwerwe en kontakinligting van relevante maatskappye wat in die soekresultate verskyn.
 • Verken private etiketvervaardigergidse: Hierdie gidse verskaf saamgestelde lyste van verskaffers wat spesifiek vir private etiketverkopers voorsiening maak. Hulle bied 'n vaartbelynde en betroubare manier om betroubare verskaffers in jou bedryf te ontdek. Doen navorsing oor verskeie gidse en evalueer noukeurig die gelyste verskaffers om die beste pas vir jou behoeftes te vind.

Dit is belangrik om in gedagte te hou dat sommige verskaffers hoë minimum bestelhoeveelhede kan hê, wat 'n hindernis vir kleinskaalse verkopers kan wees. Daarom vereis hierdie proses noukeurige onderhandeling en volharding om verskaffers te vind wat mededingende pryse, kwaliteit produkte en hanteerbare bestelhoeveelhede bied.

Stel jou Amazon-verkoperrekening op

Om u op te stel Amazon verkoper rekeningt, sal jy jou en jou besigheid se inligting moet verskaf, insluitend jou kontakinligting, betalingbesonderhede en belastingidentifikasienommer. Amazon sal ook vereis dat jy 'n strepieskode vir jou produkte verskaf, wat van 'n verskeidenheid bronne verkry kan word.

Hier is 'n paar wenke wat ek geleer het tydens die opstel van my Amazon-verkoperrekening:

 • Verskaf akkurate inligting: Maak seker dat u u persoonlike en besigheidsbesonderhede akkuraat invoer tydens die rekening opstel. Dit sluit jou kontakinligting, betalingbesonderhede en belastingidentifikasienommer in. Gaan alles na om enige vertragings of probleme te vermy.
 • Lys jou produkte: Wanneer u 'n nuwe produklys op Amazon byvoeg, maak seker dat u die korrekte strepieskodes wat met elke item geassosieer word, invoer. Dit help met akkurate produkidentifikasie en naatlose voorraadbestuur.
 • Verstaan ​​Amazon se beleid: Neem die tyd om Amazon se beleid vir verkopers te lees en te verstaan. Maak jouself vertroud met hul diensbepalings, verkoopsbeleide en produklysvereistes. Dit sal jou help om enige moontlike probleme of skorsings in die toekoms te vermy.

Deur hierdie wenke te volg, kan jy jou Amazon-verkoperrekening glad opstel en verseker dat jy op die regte pad is om jou produkte effektief te begin verkoop.

Stel jou op Produklys

Om 'n lys op Amazon te skep, behels verskeie noodsaaklike stappe. Dit sluit in:

 1. Versamel produkfoto's van hoë gehalte en skryf boeiende produkbeskrywings.
 2. Voer belangrike besonderhede oor jou produk in, soos pryse, versendinginligting en produkvariasies.
 3. Optimaliseer jou aanbieding deur sleutelwoordnavorsing te doen en relevante sleutelwoorde in jou produktitel, kolpunte en produkbeskrywing in te sluit.

As dit kom by die optimalisering van my aanbieding, het ek gevind dat navraagnavorsing 'n deurslaggewende rol speel. Aangesien hierdie proses tydrowend kan wees, het ek ontdek dat AMZScout sleutelwoordnavorsingsoplossings vir verskillende produkte bied, wat ongelooflik nuttig was. Ek integreer die nagevorsde sleutelwoorde in my backend-sleutelwoorde en produklys om soeksigbaarheid te verbeter en die regte kliënte na my produkte te lok.

Stel jou betalings en belastinginligting op

Soos jy dit waag om 'n Amazon-private-etiketverkoper te word, is die opstel van jou betalings- en belastinginligting 'n belangrike stap. Hierdie proses is noodsaaklik om te verseker dat die finansiële aspek van jou besigheid glad verloop. Wanneer jy jou betalingsinligting opstel, moet jy jou Amazon-verkoperrekening koppel aan jou bankrekening of enige ander betaalrekening wat betalings kan ontvang.

'n Goeie manier om hierdie proses te vereenvoudig, is deur Doola te gebruik. Doola is 'n gerieflike en doeltreffende betaaldiens wat jou kan help om jou betalings- en belastinginligting van enige plek in die VSA op te stel. Dit bied naatlose integrasie met jou Amazon-verkoperrekening, sodat jy betalings direk in jou voorkeurbankrekening kan ontvang. Met Doola kan jy maklik jou finansies bestuur en jou verdienste dop, wat die betalingsproses moeitevrye.

Monitor jou produkprestasie

Ek maak staat op verskeie instrumente wat deur Amazon verskaf word om die prestasie van my besigheid te monitor en te assesseer. Een van die sleutelinstrumente wat ek gebruik, is die Amazon Seller Central-kontroleskerm, wat waardevolle insigte in my verkope, bestellingsstatistieke en klantterugvoer bied. Dit stel my in staat om belangrike data soos my verkoopsvolume, inkomste en voorraadvlakke op te spoor, wat my 'n duidelike oorsig gee van my besigheidsprestasie.

Begin bemarkings- en advertensieveldtogte

Een van die effektiewe maniere waarop ek kies om my produkte te adverteer, is deur Amazon-geborgde produkte. Weens die intensiewe aard van PPC-navorsing het ek egter besluit om hierdie aspek van my advertensieveldtog uit te kontrakteer. Ek het saam met 'n ervare professionele persoon gewerk wat in PPC-navorsing en -optimering spesialiseer. Sy doen in-diepte navraagnavorsing, ontleed markneigings en verfyn my bodstrategieë om die prestasie van my veldtogte te maksimeer. Dit maak my tyd vry om op ander belangrike aspekte van my besigheid te fokus.

Wat die opsporing van sleutelwoordprestasie betref, maak ek staat op die AMZScout-sleutelwoordspoorsnyer. Hierdie hulpmiddel stel my in staat om die werkverrigting van die sleutelwoorde wat ek in my advertensieveldtogte teiken, te monitor. Insigte uit die uitbreiding help my om die doeltreffendheid van my gekose sleutelwoorde te assesseer en datagedrewe besluite te neem om my veldtogte verder te optimaliseer.

Benut Amazon FBA (Vervulling deur Amazon)

As 'n private-etiketverkoper hou die gebruik van Fulfillment by Amazon (FBA) talle voordele in. Hierdie program stel verkopers in staat om voordeel te trek uit Amazon se robuuste logistieke en verspreidingsnetwerk, wat moeitevrye bestellingsvervulling en betroubare versending aan kliënte bied. Daarbenewens bied FBA uitsonderlike kliëntediens, insluitend die hantering van opbrengste en die bestuur van navrae, wat help om kliëntetevredenheid te handhaaf en vertroue in die handelsmerk te bou.

Jy sal moet skryf in vir die FBA-program, berei jou produkte voor vir versending na Amazon se vervullingsentrums, en skep jou produklyste met die FBA-opsie gekies. Een noodsaaklike wenk om FBA effektief te gebruik, is behoorlike voorraadbestuur. Verkopers moet hul voorraadvlakke noukeurig monitor om 'n ononderbroke toevoer te verseker en voorraaduitslae te voorkom. Deur gereeld die verkoopssnelheid te evalueer en voorraad daarvolgens aan te pas, kan verkopers voldoen aan die vraag van kliënte en potensiële verkoopsverliese vermy.

Monitor jou kompetisie

Die monitering van u kompetisievlak is noodsaaklik vir sukses as 'n Amazon-private-etiketverkoper. Deur gereeld die aanbiedinge van soortgelyke produkte op die platform te assesseer, kan ek geleenthede identifiseer om my produkte te onderskei en uit te staan ​​in die mark. Dit behels die ontleding van faktore soos produkkenmerke, prysstrategieë, klantresensies en handelsmerkpogings. 

Deur noukeurige waarneming en ontleding kan ek ingeligte besluite neem oor hoe om my produkte effektief te posisioneer en voor die kompetisie te bly. Dit help my ook om ontluikende neigings te identifiseer en my strategieë aan te pas om relevant te bly in die steeds veranderende Amazon-mark.

Finale advies

As ek terugdink, besef ek dat om stadig en versigtig te begin, voordelig vir my groei sou gewees het. Alhoewel ek gretig was om my besigheid vinnig te skaal, sou dit op die lang termyn meer vrugbaar gewees het om die tyd te neem om te leer en verbeterings aan te bring. My beste raad is om met een produk te begin, deur die hele proses te gaan en noukeurig te evalueer wat jy dalk beter kon doen. Hierdie benadering maak voorsiening vir 'n meer doelbewuste en strategiese uitbreiding van jou besigheid. Onthou, sukses word nie net gemeet aan vinnige skaal nie, maar deur voortdurende verbetering en doelbewuste groei.
As jy op soek is na ondersteuning en leiding met die opstel van jou betalings en belasting, kyk na doola se dienste. Met doola, kan jy jou bedrywighede stroomlyn, toegang tot waardevolle hulpbronne kry en kundige hulp ontvang om jou te help om die kompleksiteite van verkoop op Amazon te navigeer. Moenie huiwer om hul kundigheid te benut en jou private etiketbesigheid na nuwe hoogtes te neem nie.

Wat is 'n private etiketverkoper op Amazon? 

'N Amazon private etiket verkoper is 'n individu of maatskappy wat produkte onder hul eie handelsmerk of etiket verkoop. Eerder as om bestaande handelsmerkprodukte te verkoop, skep private etiketverkopers hul eie unieke produkte en bemark dit onder hul handelsnaam. Hierdie verkopers werk gewoonlik saam met vervaardigers of verskaffers om hierdie produkte te vervaardig, dikwels met pasgemaakte verpakking en etikettering. Private etiketverkopers het die voordeel om hul handelsmerk- en produkkwaliteit te beheer, asook om hul eie prys- en bemarkingstrategieë op die Amazon-platform te stel.

Kan ek private etiketprodukte op Amazon verkoop, maar as 'n individuele verkoper?

Ja, jy kan private-etiket produkte op Amazon verkoop as 'n individuele verkoper. Amazon laat individuele verkopers toe om hul eie handelsmerke te skep en produkte onder hul eie etiket te verkoop. As 'n individuele private etiketverkoper kan jy met vervaardigers of verskaffers werk om unieke produkte te skep en dit met jou eie handelsmerk te verpak. Jy kan dan hierdie produkte lys en verkoop op Amazon se mark, met jou handelsnaam en logo.

Raak Amazon van private etiketverkopers ontslae? 

Daar is geen aanduiding dat Amazon besig is om van private etiketverkopers ontslae te raak nie. Privaat etiket-items was 'n beduidende deel van Amazon se mark, en die platform het eintlik sy pogings op hierdie gebied uitgebrei. 

Amazon het aktief hul private-etiket-handelsmerke bevorder en ondersteuning aan private-etiketverkopers aangebied deur programme soos Amazon Brand Registry. Privaat-etiket produkte bied Amazon eksklusiewe aanbiedinge en laat verkopers toe om hulself te onderskei. 

Dit word egter altyd aanbeveel om op hoogte te bly van die jongste nuus en beleide van Amazon om te verseker dat jy die mees onlangse inligting oor private etiketverkope op die platform het.

doola se webwerf is slegs vir algemene inligtingsdoeleindes en verskaf nie amptelike wetgewing of belastingadvies nie. Vir belasting- of regsadvies verbind ons jou graag met 'n professionele persoon in ons netwerk! Sien asseblief ons ingevolge en Privaatheidsbeleid. Dankie en moet asseblief nie huiwer om met enige vrae te kontak nie.

Begin jou droombesigheid en hou dit 100% aan voldoening

Verander jou droomidee in jou droombesigheid.

Het vrae oor
vorming, bankwese en belasting?

Beplan vandag 'n GRATIS konsultasie met 'n Amerikaanse CPA 📞